Ing. Jiří Dolejš

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.09.2012 15:13:32 - chomi

Spolupráce na levo

Dobrý den. Jaký je váš názor, a názor KSČM na senát. Zastáváte se existence senátu? Před volbami se kandidáti předhání ve slibech, ale v podstatě žádné pravomoce, kterými by senátoři mohli ovlivnit důležité věci nemají. To stejné při hlasování. PS tam něco pošle, senát to zamítne, PS to přehlasuje a platí to. U prezidenta se to opakuje, a paskvil je na světě. Nechcete si rozmyslet vaši kandidaturu do senátu? Myslím, že člověk vašeho formátu je užitečnější ve sněmovně, než v senátních lázních...

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

04.09.2012 18:36:32 - Ing. Jiří Dolejš

Je na ČSSD jakou si stanoví priority pokud jde o spojence, hlavně aby se s tím popasoval její volič. A ten je od středu až do leva. A část KSČM nevěří, stejně jako část našich voličů nevěří ČSSD.

Bohumínské usnesení je jako vše dáno historickým kontextem. Ten tehdejší už z části neplatí (např. mluví o již nexistujících subjektech), nechme tedy čas ať ukáže co se již přežilo. Hodně záleží na volebním výsledky i na věcné komunikci konkrétních politiků. Na krajské úrovni se tak již stalo.

Také varianta tolerance menšinové vlády ČSSD záleží na vývoji, zejm. volebním výsledku, ale i o projednanosti možností realizce jakéhosi společného programového minima.  Komunisté to jistě i mimo vládní odpovědnost ještě vydrží, schopnost hájit to podstatné z programu je to hlavní.

Souhlasím, že z pohledu fungování politického systému není zdravé aby významná  politická strana byla trvale mimo jakoukoli odpovědnost. Ale dělat trvalé ocásky taky nemá moc cenu. Levice spolupracující je hodnota, kterou má cenu naplňovat - jakými cestami, to se ukáže zjevně za pochodu. Jinak tu i nadále povládne pravicová menšina.