Ing. Jana Krutáková

  • STAN
  • Jihomoravský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.04.2019 10:57:40 - gábina krpačová

Budete prosazovat vratné zálohy na pet lahve?

Ministerstvo se brání, i když většina z nás není proti naopak. Podle mě můžete jako poslanec dát vlastní návrh nebo ne? Anebo mě ještě napadá, že by se petky mohly zrušit úplně a vrátili bysme se ke sklu. Co vy na to?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

12.04.2019 10:06:17 - Ing. Jana Krutáková
Vážená paní, vrátit se k čistě skleněným obalům by možná nebyl vůbec špatný nápad. Co se týká otázky vratných PET lahví , tak v tom jsem  trochu zdrženlivější. Máme oproti jiným státům, kde je zaveden systém zpětného odběru PET lahví, poměrně hustou donáškovou síť žlutých kontejnerů,  v obcích je zajištěn  i odběr plastů ze žlutých popelnic nebo pytlů a co se týká množství vytříděných plastů je ČR na předním místě v Evropě. Tato otázka je však nastolena a je potřeba zpracovat řádné studie ekonomické i ekologické. Právě v těchto dnech se začíná připomínkovat zákon o odpadech a zákon o obalech, kde jistě bude prostor i pro projednání otázky zpětného odběru PET lahví.

A k otázce podávání návrhů - ano, jako poslanec mohu podávat  pozměňovací návrhy k předloženým zákonům nebo předkládat vlastní návrhy.