Ing. Jiří Dolejš

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

18.09.2012 15:01:21 - kamarádi

Volba prezdiienta

Pane Dolejši máte už vybraného kandidáta na prezidenta nebo budete podporovat nějakého "levicového" ze stávájících? Zatim neni moc z čeho vybírat tak byste se mohli ukázat.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

18.09.2012 18:05:03 - Ing. Jiří Dolejš

V KSČM je výrazný především názor jít s vlastním kandidátem. Na to není pozdě, tady nejsou třeba podpisy občanů jako u bývalých premiérů Zemana či Fischera, ale stačí návrh skupiny poslanců, které to podle zákona mohou v klidu udělat na podzim. nyní se soustřeďujeme na podzimní volby. Obecně platí, že nedostat do druhého kola kandidáta, zakotveného viditelně  do leva (po letech pod pravicově konzervativním Klausem) by bylo selháním politické levice, která je nyní na vzestupu preferencí.

Vyčkejte prostě do druhé poloviny října. Problémy s prezidentskou volbou si musí především řešit ČSSD (od debat o Švejnarovi až po sympatie některých jejích členů k Zemanovi). Rozhodně dnes my neřešíme zda již navržení Zeman či Dienstbier - takové dilema před nás nikdo nestavil. To že Zemanovu kandidaturu přivítal Klaus a že Zemana  na Hrad doporučuje i bývalý člen komunistické strany  Miroslav Štěpán určitě  není žádným vodítkem.  Pro mě osobně je senátor Jíří Dienstbier  viditelně více na levo než Zeman, ale do prvního kola bych měl za logičtější zamyslet se nad vlastním kandidátem za KSČM.