Mgr. Petr Gazdík

  • STAN
  • Zlínský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.01.2020 12:39:58 - Janina L.

důchody

Dobrý den, ze záznamu jsem si pustila poslední díl Máte slovo, kde jste byl hostem. Vůbec nic jsem se ale o důchodech nedozvěděla. Maláčové vůbec nerozumím, a tak mě napadlo, zda byste nemohli nějakou reformu zkusit připravit jako opozice? Jakože byste se spojili třeba s ODS a Piráty. Mě třeba vadí, že ač ještě poměrně mladá, nevím, co do budoucna čekat. Můžete mi namítnout, že si mám šetřit sama, ale nemám moc z čeho a jak. Třeba na investice nemám kapitál a klasické důchodvé spoření se podle mě moc nevyplatí kvůli inflaci. Máte pro lidi kolem 30 nějaké doporučení? Jana

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.01.2020 11:55:19 - Mgr. Petr Gazdík
Máme představu, co s důchody udělat: 1/ individuální účty, abyste přesně věděla, jak vysokou penzi budete pobírat podle toho, v kolika letech půjdete do důchodu; 2/ povinné připojištění. Ať se nám to líbí, nebo ne, populace stárne, penzistů bude stále víc v poměru k vydělávajícím lidem. A senioři bezesporu mají právo na důstojné stáří. Paní ministryně má jediný recept - zvýšit daně firmám. Jenže to postihne právě zase jen onu aktivní část populace. Čili to žádné řešení není. Šest let vlád ANO a ČSSD změnu nepřinesla. My představu máme, ale musí se na ní shodnout opozice i vláda. Vláda k tomu dosud žádnou vůli neměla.