Ing. Jiří Dolejš

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.09.2012 12:23:33 - fru

Šance na změnu k lepšímu

bohužel vás určitá část voličstva nevnímá jako moderní levicovou stranu, ale jako pohrobka KSČ, která se dopustila historických chyb v souladu s tehdejším mezinárodní situací a pochlebnictvím SSSR. Zásadní chyba byl boj proletariátu ve všech částech veřejného života, vyvlastnění a rozkradení majetku obrovského rozsahu ve jménu dělnické třídy. Popravy a křivdy na jednotlivcích a rodinách, které byly např. postiženy již tím, že se narodily v rodině statkáře. O rozvrácení morálky a vazeb k soukromému vlastnictví nemluvě. Neboť pokud se nesměl podnikat i švec s jedním učedníkem - to byl vrchol stupidity. Dále jak se KSČ zachovala k vojákům, kteří bojovali na západní frontě nemá ve světovém měřítku obdoby. Vrcholem byla okupace 1968, kdy ta rozumná část podlehla zrádné klice. Vrtá mi hlavou, že pod takovou zátěží minulosti se chcete pokusit o reparát a získat druhou šanci od národa, kterého jste zklamali a vlastně nepřímo umožnili "tento hnůj", který se aktuálně děje. Po volbách si budete muset udělat jasno v tom, jak spolupracovat ze stranou, která se podílela také na rozkrádání státu, nejen v době jejich vlád. Pokud mi neodpovíte, chápu to.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.09.2012 22:16:51 - Ing. Jiří Dolejš

Jenom hlupák či fanatik by se nepoučil z jasných chyb. Problematickou historii přeci nemá jen KSČ, krvavé dějiny má dobývání Západu stejně jako šíření křesťanství. Vzpomeňme i jak se kolébka demokracie, britské imperium chvalo kdysi v Indii....

Myšlenka sociální spravedlivosti je nadčasová,  ale kdybychom se nepouřili, tak bychom jí jen ubližovali.  Na tom stojí i to naše odhodlání získat další poctivou šanci. A vnímá to stále více lidí.Na druhou stranu naše distance od minukých chyb neznamená že musíme automaticky kývnout na jakoukoliv, i neobjektivní kritiku, místo budoucnosti se soustředit jen na rituální sypání popela na hlavu za naše předchůdce.

To že s KSČM se formuje nová, poučená a demokratická kvalita má smysl dokazovat praxí.  Na radnicích, v krajích,  v parlamentu, v občanských sdruženích atp.Jiná cesta prostě není. A po 23 letech je ten test praxí v  demokratických podmínkách  myslím  realizovatelný. Zpoět by se přeci nikdo nevracel.