Mgr. Petr Gazdík

  • STAN
  • Zlínský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

18.05.2021 14:47:56 - Lucius22

Vztahy s Ruskem a dalšími autoritářskými režimy

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jak se budete chovat k autoritářským režimům, jako je Rusko, Čína, Kazachstán atd. Teď nás Rusko označilo za druhého největšího nepřítele. Možná, že až bude nová vláda a nový prezident tak budeme i první před USA. Ale je to dobře? Často říkáte, jak patříme na západ, tak proč se nemůžeme ve vztahu k Rusku chovat jako Německo nebo Francie? Pokud budeme mít takto vyostřené vztahy s Ruskem, tak to jen poškodí obchodní vztahy s Ruskem a Německo s Francií místo na trhu po nás krásně zastanou. Prosazujete havlovskou diplomacii lidských práv i otvírání dveří exportérům mimo EU, ale většina těch zemí, Rusko, Čína, ale i většina zemí v Asii či Africe jsou autoritářské režimy. Mimochodem kancléřka Merkel i francouzský prezident jednali s ruským i čínským prezidentem častěji než náš prezident, který je nazýván za proruského a pročínského. I to, že Německo a Francie nevypověděli žádného diplomata dokazuje že nechtějí naštvat Rusko, což řekl za EU i Borrell.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.05.2021 12:26:50 - Mgr. Petr Gazdík
Jedna věc je s autoritářskými režimy jednat, druhá věc je, nechat si diktovat a nechat se vtahovat do ruské sféry vlivu nebo poklonkovat před Čínou, jak to dělá prezident Zeman. To, že nás Rusko dalo na seznam nepřátel, hovoří za vše. Já osobně jsem rád, že patříme do EU a NATO.