PhDr. Ing. Mgr. et Mgr. Jiří Valenta, DBA

  • KSČM
  • Plzeňský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,62. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

24.08.2021 15:34:13 - xaver.mirek

BIS

Když tak kritizujte BIS, co byste s ní udělali, kdyby záleželo jen na vás? Obměnili byste členy nebo byste ji rovnou zrušili? A proč KSČM hovoří o selhání BIS v souvislosti s Agfghánistánem? To přeci nebyla operace BIS

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.08.2021 10:05:56 - PhDr. Ing. Mgr. et Mgr. Jiří Valenta, DBA
 Dobrý den, zpravodajské služby by měly v demokratickém státě plnit informační povinnost směrem k vládě tak, aby byla, pokud možno co nejvíce zajištěna bezpečnost země a jejích obyvatel. Nikoliv být samostatným a nedotknutelným státem ve státě, který si dělá, podle vlastního uvážení, co chce. V poslední době se představitelé BIS zapojují stále častěji svými veřejnými komentáři do politického dění a to je zcela nepřípustné. Stejně tak jakási podivná spolupráce s vybranými tajnými službami jiných zemí, přenos informací k nim, je zcela "mimo mísu" a o efektivitě práce se již nedá mluvit vůbec. Než takováto zpravodajská služba, tak raději žádná! V souvislosti s Afganistánem se po informacích BIS, které nejspíše neposkytla, jsme mohli mít jako ČR např. větší časový prostor pro evakuaci zájmových osob, teď tam budou možná zbytečně umírat...Stejně tak nepřípustné jsou odposlechy ústavních činitelů, o kterých se spekuluje v poslední době, to zde nebylo snad ani před rokem 89...o trapná roli BIS v kauze Vrbětice nemá cenu snad ani psát, údajné pachatele halasně oznámila po několika letech, aniž by těm výbuchům svojí aktivitou zabránila atd. atd.