Ing. Jiří Dolejš

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.10.2012 10:49:20 - Miszak

Hospodaření s energií

Dobrý den,
Chtěl bych znát váš názor na novelu zákona 406/2000 Sb.o hospodaření energií, konkrétně na § 7, bod 4b zajistit v případě instalace vybraných zařízení vyrábějících energii z obnovitelných zdrojů v budově, aby tuto instalaci provedly pouze osoby podle § 10d; zajištění se prokazuje předložením kopie daňových dokladů, týkajících se příslušné instalace a kopie oprávnění podle § 10f.
Dle mého názoru je toto jen velká domů pro pár firem, které se tímto zabývají. Proč bych si měl FVE nechat instalovat od firmy, jestliže mám samotu v lese, která není připojená do rozvodné sítě? To mám raději stále například topit tuhými palivy?
U objektů, které by byly připojeny do rozvodné sítě bych to ještě pochopil¨.
Děkuji

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

04.11.2012 8:26:52 - Ing. Jiří Dolejš

Zákon schválila sněmovna už někdy počátkem léta  a na podzim se vrátil do sněmovny kvůli vetu prezidenta. Tím jeho důvodem byl regulační tlak na jinak potřebné zateplování budov.   veto prezidenta už bylo přehlasováno, zákon je tedy platný a bude účinný.

Vzpomínám si, že otázku svépomocné instalce OZE tam byl řešen rovněž - ovšem zde obecně platí, že elektircké instalace  vždy provádí odborník (Njed ejne o FVE, ale i větrné a vodní elektárny atp). U zákona jsme se tehdy v klubu KSČM zdržovali ale vámi zmíněné svépomocné instalace nebylyi tím hlavním důvodem. Detail asi u kolegů z hospodářského výboru.