Mgr. Petr Gazdík

  • STAN
  • Zlínský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,79. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

13.05.2022 17:07:35 - Loky

reforma školství

Vážený pane ministře, dobrý den. Na rozdíl od řady Vašich kolegů, kteří spíš strkají hlavu do písku, Vy naopak plánujete ve školství dost zásádní změny, chcete změnit systém vzdělávání, který je opravdu zamrzlý někde v době Marie Terezie. Ale myslíte, že je nyní vhodná doba na radikální změny? Není třeba spíš vyřešit problém, který tu vznikl kvůli covidu, a to že řada dětí je úplně mimo, nezvládá látku, co by mělo a jsou větší rozdíly mezi žáky, než tomu bylo dřív. Taky by mě zajímalo, vzhledem k tolika plánům, co z toho budete chtít opravdu do voleb prosadit? Protože to je docela krátká doba. Děkuji

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

18.05.2022 11:21:32 - Mgr. Petr Gazdík

Máte pravdu, že školství se zotavuje z pandemie covidu. Zároveň říkáte, že je školský systém zamrzlý. Není to tak docela pravda, máme i úžasné školy s programy pro 21. století. Ale potřebujeme, aby jich bylo víc. Víte, když budeme čekat, až nastane idyla, nebude nás trápit ani covid, ani válka v Evropě, ani cokoliv jiného, nezačneme se změnami nikdy. Nikdy nebyly a nebudou ideální podmínky. A za mě: už včera bylo pozdě.