MUDr. Jiří Mašek

  • ANO 2011
  • Královéhradecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.09.2022 16:00:42 - Brexit

Myslíte, že válka brzy skončí nebo spíš naopak?

Zdá se, že má teď Ukrajina jasnou převahu. Na druhou stranu, Putin vyhlásil částečnou mobilizaci. Jaký tedy očekáváte další vývoj? Myslíte, že válka brzy skončí? Probíhají vůbec nějaké mírová jednání?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Nabella VF

Odpověď

24.09.2022 18:48:17 - MUDr. Jiří Mašek
Děkuji za dotaz. Válka způsobuje ztráty životů, mnoho zranění a materiálních škod. Z toho pohledu je žádoucí co nejrychlejší ukončení války. Válka má také  negativní vliv  na životní podmínky občanů států EU.Mobilizace v Rusku je nyní velkou komplikací a může konflikt prodloužit.Již  29.3. 2022 jsem navrhl v poslanecké sněmovně text usnesení, který jsme následně opozice i koalice schválili a vyzvali jsme společně vládu k přijetí kroků k diplomatickému ukončení konfliktu na Ukrajině.Vláda toto sněmovnou schválené usnesení ignorovala, nevyužila předsednictví EU a k mírovému řešení EU ani nevyzvala a žádné kroky neučinila.Považuji to za další selhání  této 5K vlády .