Ing. Michael Canov

  • SLK
  • Liberec
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

30.11.2022 12:27:38 - jardas158

Dobrý večer pane Canov,

v článku: "Ani Černochovou, ani Vrabela nezavírat.“ Do kauzy "poplašná zpráva" promluvil ústavní právník. A nejen on" jsem si přečetl váš názor na pana Vrábela. Říkáte tam, že máme v trestním zákoníku paragraf 357 Šíření poplašné zprávy. Dále popisujete vaše pociti ohledně toho jeho prohlášení. Co myslíte, dal by se stejný paragraf použít i na premiéra Fialu, který prohlásil, že je naše země ve válce? Děkuji za odpověď.
Jaroslav Staněk

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Cifernikus, Jan Josef Štika, silverA

Odpověď

04.12.2022 15:47:05 - Ing. Michael Canov
Dobrý den,je faktem, že de iure válečný stav Česká republika dosud vůči nikomu nevyhlásila a žádný stát ho dosud nevyhlásil vůči České republice. 
Na druhou stranu pojem "jsem ve válce" používaný ve smyslu, že jsme na straně okupované Ukrajiny, je natolik symbolický, že by dle mého názoru případná žaloba kvůli jeho použití (jako šíření poplašné zprávy)  neměla u soudu šanci na úspěch. Ale rozhoduje soud nikoli já.