MUDr. Jiří Mašek

  • ANO 2011
  • Královéhradecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

03.01.2023 12:30:27 - helena1937

poplatky ve zdravotnictví

Vážený pane doktore, pane poslanče..Nehorázně narůstají poplatky občanů-pacientů do kapsy ministerstva zdravotnictví, naopak i ve ve zdravotnictví zbytečně plýtvá. Proč má být při mnohých lázeňských pobytech, rehabilitačních pobytech a i u dospělých pacientů v nemocnicích zcela zdarma stravování, když doma se nikdo "na zeleni nepase" , ale normálně se stravuje. Už byl kdysi poplatek asi 30 Kč denně, nebylo by jednodušší a spravedlivější vůči všem občanům tento neveliký příplatek na stravu a celkový "hotelový" servis ve zdravotnictví obnovit a uvolnit tím finance na drahé léky, léčení těžce postižených pacientů, zejména dětí, ekonomicky pro mnohé nemocné nedostupné therapie atd, atd, aby nemocní se nestávali závislými na milodarech z různých, na př. TV akcích a apod.? Nepomohla by i tato taxa ke zlepšení bilance ve zdravotnictví? Děkuji za Váš náhled. MUDr. Helena Jarošová,85 let, 61 roků odborné lék. praxe.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

04.01.2023 11:25:18 - MUDr. Jiří Mašek
Vážená paní doktorko,  souhlasím s vámi, že finanční spoluúčast pacienta na úhradě za stravování v lázních a "hotelový servis" je určitě k jednání a zřejmě by se v této věci našla i politická shoda