Ing. Jiří Dolejš

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

05.01.2013 20:50:29 - capablanca_jet

Levicovost

Pane poslanče, možná se opakuji, ale první dotaz se jaksi nevložil. Za příp. opakování se proto omlouvám.

1. Co se změnilo v ideologickém profilu paní Jany Bobošíkové, že ji nyní - ústy Vašeho pana předsedy - KSČM nepodpoří vzhledem k její pravicovosti, ačkoli tato dáma a její kandidování za KSČM v r. 2008 významně pomohlo k opětovnému zvolení V. Klause prezidentem ČR? Byla tehdy "více levicová"?

2. A jak je to vlastně s kritérií levicovosti u KSČM?

Děkuji

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

06.01.2013 23:39:27 - Ing. Jiří Dolejš

Podle mne osobně  byla paní Bobošíková vždy pravicově konuervativní, ale po roce 2008 to dává rozhodně víc najevo. Netají se se svými inklinacemi ke guru české pravice  Václavu klausovi, spojuje se dokonce se sdružením D.O.S.T. které není jen konzervativní, ale antipokrokářské, doslova bigotní a koketuje s nacionalisty jako L. Bátora (např. prof. Přibáň toto sdružení označil dokocne jako fašizující). .

Lze spekulovat proč paní JB  kandidovala za KSČM v roce 2008 , ale už tehdy rozhodně ne jako levicová poltička a s cílem být zvolena. Šlo o tatizování. Poměry hlasů nebyly pro zvolení levicového kandidáta vhodné. Nyní je tu jasné usnesení nejvyšších stranických orgánů KSČM na levicového kandidáta - tím JB rozhodně není a samo to uznává (s levicovostí má podle mnohých dnes problém i M. Zeman, ale ten byl alespoň předsedou ČSSD)