Ing. Jiří Dolejš

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.01.2013 13:31:29 - nav

Jde o pořádek

Dobrý den.
Četl jsem Vaši odpověď k problematice regulace exekucí, kde mě zaujala věta "I malý dluh je dluh.". To je sice pravda, ale v dnešní době, kdy jedním z artiklů obchodu s čímkoliv je podvod, by dle mého měl své podnikatelské riziko nést i podvodník (rozuměj podnikatel), který kšeftuje s půjčkami bez ohledu na bonitu klientů.

Je všeobecně známo, že právě sociálně nejslabší jsou prioritně v jejich hledáčku a že není ani zájem, aby své dluhy spláceli, ale především aby je dělali a bylo je tak možno postavit do role doživotních nevolníků.

Myslím, že by se KSČM měla na tento problém podívat i z uvedeného úhlu pohledu.

Jinak máte i tak mé velké sympatie a dodatečně Vám přeji vše nejlepší v tomtio roce.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.01.2013 11:56:24 - Ing. Jiří Dolejš

souhlasím, že funkcí státu je m.j. chránit slabé - počínaje finanční gramotností (jak může někdo uzavírat smlouvy s nevýhodnými rozhodčími doložkami a s rizikem splácení ?), přes jasná pravidil pro poskytovatele nebankovních půjček až po pořádek ve výkonu exekucí, které nejsou bezbřehým kšefetm.

Samozřejmě nerespektovat že každý dluh je dluh by bylo právním nihilismem, ale že nemohou sankce narůstat do absurdních výšin se samozřejmě shodneme hned.

Jinak díky za přání - myslím že v tomto roce budeme všichni potřebovat dobré nervy a odhodlání