Doc. RNDr. Anna Putnová, Ph. D. MBA

  • TOP 09
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

28.01.2013 13:55:09 - Klára S.

RE: výuka na ZŠ

Dobrý den, k reformě ZŠ upozorňujete zejména na nutnost rozšíření výuky matiky a cizích jazyků. Pan senátor Vystrčil ale zmínil zajímavý nápad na vznik tv kanálu, který by u nás vysílal v cizím jazyce. Nemyslíte, že by i toto mohla být cesta? Já osobně chci mít samozřejmě vzdělané a úspěšné dítě, ale na druhou stranu se bojím, že když se budou příliš zvyšovat nároky, dítě nejen přijde o dětství - mají přeci i své kroužky a zájmy-především na prvním stupni. Nebo jak podle vás zajistíte, aby se nezvyšoval s novými předměty počet vyučovacích hodin? To budou na úkor jiných? Děkuji za názor Klára

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

29.01.2013 13:11:24 - Doc. RNDr. Anna Putnová, Ph. D. MBA

Vážená paní Kláro,

taková televizní stanice by jistě byla přínosná, avšak zůstává otázkou, jak by byla financována. Nemyslím, že by provozování takové stanice byl typický úkol pro veřejnoprávní televizi. Řešením, které prosazuji, a které by bylo i finančně méně nákladné, je omezení dabingu pořadů tak, aby je žáci/studenti mohli sledovat v původním znění s titulky.

Současné změny RVP nepředpokládají navýšení počtu hodin výuky, jen přesuny vyučovaných témat mezi ročníky. Nicméně možné rozšíření výuky na ZŠ podporuji již dlouho, a to o hodinu tělocviku. Kromě budování vztahu ke sportu, který dětem chybí, by větší množství pohybu mělo napomoci i přirozenému úbytku sociálně patologických jevů, kterých jsme i na prvním stupni ZŠ svědky.

S přátelským pozdravem

Anna Putnová