Ing. Jiří Dolejš

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.06.2013 16:17:53 - Loyza De Conteyner

Budou předčasné volby ?

Proč ČSSD netlačí na propuštění Rátha na hlasování o vládě? Dle ústavy má právo hlasovat. A pak také si všímáte té naivity ČSSD? Oni opravdu věří že budou předčasné volby? To se nikdy nestane,ZEMAN je nepřipustí, nemohl by si hrát na "tátu národa a zachránce republiky" jako Klaus. Pomalu se ukazuje že Zeman bude nakonec horší Klause když vzpomenu jak dnes tvrdil že dát za předčasné volby půl miliardy je moc,to je dle něj asi lepší nechat Kalouska udělat dalších 150 miliard dluh?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.06.2013 9:28:44 - Ing. Jiří Dolejš

Pokud jde o hlasování o důvěře případné nově jmenované vlády (nad M. Němcovou zatím neexistuje ani shoda kolaice natož aby jí pověřil sestavením vlády prezident), tak rozhoduje většina přítomných. V současné době je ve vězení nejen opoziční David Rath  (ve vazbě), ale z koaličních řad také Roman Pekárek (výkon trestu). takže počt poslanců klesl na 198, symtericky na straně opozice i koalice a prostá většina je tedy 100 hlasů.

Také jsem si všiml že prezdient Zeman argumentuje náklady na volby, ale škody které dosavadní koalice může způsobit mohou být opravdu výrazně větší. Takže to jako jediný argument určit neobstojí. Těžko říci zda jde jen o státotvornost, zda nevěří že dokážeme sehnat 120 hlasů pro rozpuštění sněmovny či o zájem dát čas na proměnu politické sféry (např. vzetsup SPOZ a KDU-ČSL, ale vyčkejme dnbů příštích a jednání předsedů politických stran v Lánech.

P..S. hlasy pro rozpuštění sněmovny (potřeba je 120) jsou jiná káva, tam věznění psolanci mohou chybět ale faktem je že ČSSD je asi ráda že již Rath není jejím členem a není s ní přímo spojována.