Ing. Jiří Dolejš

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

30.07.2013 19:54:17 - Ladada

Dobrý den pane Dolejši.

Reaguji na vaši odpověď ohledně zaměstnávání cizinců. Jak je vidět, tak jste již řadu let nebyl mezi obyčejným dělným lidem. Jinak by vaší pozornosti nemohlo uniknout, že počet cizinců zaměstnaných u nás, je opravdu obrovský. ovolím si tvrdit, že jich zde je minimálně tolik, jako nezaměstnaných našinců. Pracují v převaze na stavbách, lékárnách, zemědělství, úklidu a mnoha dalších profesích. Jak je možné, že v jiných zemích EU dokáží jejich počty regulovat? Není to tím, že tam musejí platitdaně jako ostatní? Tady se vše posuzeje pouze z hlediska podnikatele a tím je zisk. Je mě z tohoto státu, kde podporu a zastání mají pouze zloději a kriminálníci zle. KSČM nestojí stranou, ale svým jednáním nejednáním pouze tomuto bordelu napomáhá.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

01.08.2013 17:25:21 - Ing. Jiří Dolejš

Zopakuji - nepřítelem našich zaměstnanců není chudý cizinec hledající práci.  To odmítám - taková tvrzení vedou ke xenofobní agresi vůči neviným a je to i fakticky hloupost. nemá cenu abstraktně žvanit o bordelu. Pojmenujme oč jde. Řešení je v nabídce práce, tuto nabídku vyhladověla škrtací a zdražovací politika vlády Petra Nečase.  Proto trvám na tom než dšít zášt na nečechy (v tom žádný smysl nevidím), raději se věnovat rozvoji ekonomiky a tvorbě nových pracovníc míst.

Pokud jde o stav počtu cizinců  na pocity nedám, rozhodují fakjta. Jinak sklouzneme do žvástů typyckých pro nacionální populismus a la Dělnická strana. V ČR ve srovnání s jinými zeměmi není nijak moc cizinců, cca 4% české populace a zdaleka ne všichni jsou tu na pracovní povolení. A ti co pracují zdaleka ne všichni v tzv. závislém vztahu (někteří jsou živnostníci). A také celá řada našich lidí odchází za prací do ciziny - to nás odtud mají taky vyhánět ?

V některých regionech a oborech je opravdu konkurence - ale to je věcí zástupců zaměstnanců aby vyjednaly podmínky i s partnery v zahraničí, potažo věcí regulace agentury které dováží pracovníky masově.  Ze zemí EU ale nelze v rámci svobody pohybu pracovních sil zakázat, to se týká zejména Polákůl a Slováků. Mimo EU tu nejvíc je u za běžnou prací Ukrajinců (těch je tu několik desítek tisíc). Tady je důležitý egultativ pracovní povolení - v krizi keslo jejich udělov ání. Dalšív pořadí asi budou Vietnamci ale ti pracují spíše na živnosťák a ve svých firmách.