Ing. Jiří Dolejš

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.08.2013 12:10:36 - capablanca_jet

Takže budete jistě souhlasit i s tímto? MZV překvapil zásah v Moskvě při připomínce okupace ČSSR

Téma jste z toho udělal Vy, pane poslanče, o rusofobii, nebo germanofobii... Promiňte, tohle je poněkud úsměvné. Kam tím odvádíte pozornost zase Vy?
Vkládám Vám odkaz na to vyjádření MZV ČR http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/mzv-prekvapil-zasah-v-moskve-pri-pripomince-okupace-cssr/976339.

A o to šlo. Prostě se aspoň pozastavit nad tím, že je na hlavu hledat pro tohle po té době nějaké tzv. přijatelné vysvětlování.
Netřeba z toho dělat volební téma, i když dle Vaší reakce chápu, že je to nejen Váš neuralgický bod. Ale znám to lepší stanovisko k roku 1968 od KSČM, a to z roku 1998. Jenže tehdy to ještě bylo žádoucí, vidťe...
A pan prezident toho ještě řekne asi hodně. Zda jste či ne ve shodě s prezidentem... Promiňte, mluvíte ještě za sebe a potažmo za KSČM nebo už je i k tomu třeba prezidenta?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.08.2013 18:33:15 - Ing. Jiří Dolejš

Mě téma xenofobie rozhodně nepřipadá úsměvné, v současné rozviklané Evropě je velimi nebezpečné - a to že z části ovládlo prezidentské volby nepopřete. takže pěstovat si rezistenci vůči tomu je na místě. Můj neuralgické bod Rusko ani Němekco není, ale pro část společnosti zjevně je. To klišé Němec ´=´fašista a Rus = stalnista přežívá v mnohých.  Pokud se vám líbí stanovisko KSČM k roku 1968, tak  ptom nevím o čme diskutujeme - já jsem s ním samozřejmě v souladu (tím spíš žejsme pod ním poepsaný).  S tím, že říkám že postup Moskvy byl možná neciltivý, možná zbytečně holrivý. Nic víc. Opravdu netuším co vám přesně ještě schází -  ale rovnou říkám, že ani klanět, ani hanět  v moskevském  azimutu nebudu. Stejně bychse zachoval kdyby šlo třeba o  japonce a nebo laponce.

Jen jsem  v této kauze dodal, že existuje oficiální omluva Ruska za okupaci, která doufám platí nadále  a také to že pro akce na Rudém náěmstí zřejmě existují schvalovací porovedury na jejichž nedodržení asi reagovali moskevšětí polciaté (podobné.je to i  jinde, třeba před budovou parlamentu). Pokud uvádím souhlas s postojem M. Zemna, tak taky nevím co vám na tom vadí. Proč by v něčem s ním KSČM nemohla souhlasit, podobně jako v něčem jiném nesouhlasit.  S tou informací si nalože jak uznáte za vhodné. A jeslti budou ti lidé nakone cpokutováni či nebudou je nyní na ruských orgánech. nechme se překvapit jak rozhodnou, třeba nás překvapí mile. jak byste casabalnco  poměřovala zásah našich  v Plzni či ostravě, kde to brali jak na účastníky protiromských pochidů tak i na ty co je blokovali ?