JUDr. Miroslav Antl

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

08.12.2013 13:21:56 - VLADIMÍR DEDEK

PROČ..?

Proč je ČESKO ,dodnes, ÚŘEDNICKOSOUDNÍM,DIKTÁTORSKÝM,TERORISTICKÝM,ZLODĚJSKÝM a PROLHANÝM státem, samozřejmě směrem k občanům? Jak je možné, aby si ministerští úředníci dělali co chtějí nedbajíc na zákony ,ústavu a Evropské úmluvy? Jak je možné, že někteří "nezávislí "na zákonech soudci si vytvářejí vlastní zákony,veřejně a vědomě zesměšňují účastníky svých soudních kauz a terorizují je všemi ,jim dostupnými "zákonnými??" prostředky? Jak je možné, že dodnes nebyla utvořena SOUDCOVSKÁ KOMORA/ nehovořím o SU to je případ sám o sobě/, když všechny profese mají svou KOMORU?! Zasadíte se o to, aby tato byla vytvořena?Děkuji.Mimochodem, vše co tady píši mohu kdykoliv a komukoliv dokázat!

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

08.12.2013 18:31:36 - JUDr. Miroslav Antl
 8.12.2013

 ANO! Budu se zasazovat o vytvoření Nejvyšší rady soudnictví…

A není to pro mne složitý slib, když o vytvoření „SOUDCOVSKÉ KOMORY“, jak píšete, tedy v pojetí České republiky o vytvoření Nejvyšší rady soudnictví jsme jednali opakovaně i v Senátu Parlamentu ČR, kdy „můj“ Ústavně-právní výbor mj. uspořádal v Jednacím sále Senátu Parlamentu ČR konferenci na toto téma za účasti nejvyšších představitelů českého soudnictví, včetně zástupců Soudcovské unie ČR, ale i zahraničních expertů, když ČR je (opět) mezi posledními členskými státy EU, které takový samostatný a hlavní samosprávný republikový orgán soudní moci nemá. A to je určitě chyba. Takže určitě budu i nadále podporovat snahy o vytvoření takové „soudcovské komory“, ale i o přijetí nového zákona o státním zastupitelství, který (bohužel) současná paní ministryně spravedlnosti stáhla z legislativního procesu. Jsem přesvědčen, že předložení těchto dvou legislativních návrhů bude zásadním úkolem pro nového ministra, resp. ministryni, spravedlnosti - a pro celou novou českou vládu. Jsem přesvědčen, že v horní komoře českého Parlamentu určitě podporu najdou. My jsme však až na konci legislativního procesu (před prezidentem republiky).

Pokud jde o další Vaše sdělení, považuji za nutné pouze dodat, že jako senátor nemám žádnou možnost (a ostatně ani nesmím) jakkoliv zasahovat do moci výkonné a soudní. V Parlamentu ČR mohou pouze poslanci interpelovat příslušné členy vlády, tedy i ministryni spravedlnosti…

Zdravím

Miroslav Antl