Ing. Jiří Dolejš

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

18.01.2014 22:09:29 - Votýpková Věra

Pane Dolejš

Už jsem několikrát vám položila otázku kdy důchodcům,kteří pracují osvobodíte od daně 15 procentní. Zastanete se nás. Beru 1700 a z toho mi vezmou 250,- Kč. Nemůžete mi odpovědět ? Či za to nestojíme i když Vás volíme.Díky za odpověď můj mail j.votypka@email.cz

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

21.01.2014 12:08:20 - Ing. Jiří Dolejš

Pokud jste se na totéž ptala před volbami, tak po volbách vám odpovím stejně jako tehdy. KSČM  návrh na obnovu daňového zvýhodnění pracujících důchodců se kterým přišla Rada seniorů (týká se to desítek  tisíc důchodců) od počátku podporovala. Můžete si to ověřit z mého prohlášení na TK KSČM  Čísla ukazují, že toto Kalouskovo opatření nepřineslo loni do státní pokladny očekávané miliardy korun. navíc mnozí  senioři stejně obešli zákon tím, že na konci roku požádalo o pozastavení výplaty důchodu.

Nyní je otázka jak dál. Osud ústavního napadání  zrušení této daňové výhody (jde o konstrukci, že tímto jsou diskriminačně porušena práva důchodců a jejich čistý měsíční příjem se u malých důchodů nepřiměřeně sníží pod existenční minimum). je sporný, tady se ptejte zejm. u senátora Škromacha, který se tomu v horní komoře věnoval, ale lze to samozřejmě řešit pozitivně, tedy úpravou zákona. na to je ovšem třeba poltická většina. Doufám, že po jmenování vlády se Sněmovna konečně rozjede.