JUDr., PhDr., Zdeněk Ondráček, Ph.D.

  • KSČM
  • Trutnov
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

17.02.2014 11:59:03 - Frantaaa

Myslí to ministr Andrej Babiš vážně?

Pane poslanče přečetl jsem si váš příspěvek a musím s vámi více než souhlasit. Ano, je to ta, jak píšete, ohodnocení policistů, učitelů..., je více než tristní. Ale vysvětlete mi, jak je tedy možné, že například v armádě voják bez maturity má se všemi příplatky (hlavně za bydlení) vyšší plat než ten učitel, nebo policista. A prý po schválení novely zákona pro vojáky, bude mít takový voják třeba i vyšší plat než ředitel školy nebo policajt s vysokou. (kamarád dělá u vojáků jako skladník rotmistr, tedy už má maturitu, a říkal, že podle té novely si přijde na 34 tisíc v základu-prý to bude výsluha, plus nějaké příplatky a výsledek prý bude mít kolem 44 tisíc hrubého, tak to je bomba, takže "vono" to někde jde!)

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

18.02.2014 16:49:52 - JUDr., PhDr., Zdeněk Ondráček, Ph.D.
Děkuji za dotaz. Od 1.1.2014 se u vojáků platové tarify upravovaly, a to tak, že bylo přidáno vojákům s nižšími hodnostmi a naopak generálům byl plat snížen. Máte pravdu, že s různými příplatky si může voják přijít na cca 40 tis. Kč a více hrubého měsíčně. Toto vnímám jako nepoměr a plně chápu příslušníky bezpečnostních sborů, tedy policisty, hasiče a další, kteří volají po nápravě, zejména navrácení 10%, o které jim byly jejich platy "přechodně" sníženy od roku 2011. V této věci jsem interpeloval premiéra Sobotku, ale odpověď byla taková, že plat se budou navyšovat postupně podle ekonomických ukazatelů. Zřejmě ve shodě s Vámi si ani já nemyslím si, že dělat takové platové rozdíly mezi vojáky a příslušníky je správné.