Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.02.2014 11:19:54 - ostrava

tak šetříme, nebo nešetříme

Hezké dopoledne, chtěl jsem se zeptat, jak je to tedy s tím šetřením, například v armádě, ale samozřejmě i v jiných resortech (stejný dotaz samozřejmě položím panu Stropnickému). Na Min. obrany se bijí do prsou jak, se mandatorní výdaje se změnou novely zákona nezvýší, neb došlo a dojde k propuštění stovek zaměstnanců resortu a z těchto prostředků se navýšení mezd pokryje, pokud takto přemýšlí ve všech resortech, tak státní dluh jistě poroste dále. Nebylo by lepší postupovat s dlouhodobou vizí a třeba vrátit k přepracování novelu o vojácích? Armáda je stejně jako zdravotnictví černou dírou...nesmyslné nákupy, nelogický počet důstojníků (mjr, pplk, plk-na tak velkou armádu), výborně nastaveny v novele základy platů v návaznosti na výsluhy a není možné, a jak to sleduji ani výborem pro obranu s tím cokoli udělat, vždy se necháte "vojenskou logikou" generálů, výmluvou na NATO, EU, stabilizaci, "pokrajem" života na hranici minima vojáků atd. přesvědčit, a stačil by selský rozum.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.02.2014 21:07:07 - Ing. Antonín Seďa
 Pokud mohu mluvit sám za sebe,tak já se nikým nenechám oblbnout.Jako dlouholetý člen Výboru pro obranu a také dlouholetý zpravodaj rozpočtu ministerstva obrany,poukazují na problémy naší armády i celého resortu.Sám jste některé popsal.Také v řadě mých článků popisují současný stav AČR.Co se týká novel branných zákonů, podle mého hodnocení neřeší současné problémy,ale v mnoha případech by je ještě prohloubily.Například zákon o vojácích z povolání by navýšil mandatorní výdaje o cca 1,5 miliard korun a to prosím za situace dalšího propouštění vojáků i občanských zaměstnanců.Pevné věřím,že dojde k revizi těchto návrhů.Ale přesto,že lze daleko efektivněji vynakládat peníze daňových poplatníků, nemyslím si,že je armáda černou dírou.Prostě proto,že si uvědomuji její nezastupitelnou roli při zajišťování bezpečnosti naší země.Netřeba více plánovat a kontrolovat. Moje postoje a názory na danou problematiku lže shlédnout na mých webových stránkách.