Petr Cvalín

https://www.facebook.com/petr.cvalin.58/
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

18.04.2014 11:00:24 - sarka b.

Ukrajina

Jaký odhadujete další vývoj na Ukrajině? Jak podle vás dopadnou volby? A třetí dotaz, podporujete přísnější sankce proti Rusnku?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

18.04.2014 20:06:45 - Petr Cvalín
 

Dobrý večer


Predikovat vývoj na Ukrajině do budoucna je velice těžké. Ukrajina prohrála jako celek a vše to bohužel odskáčou ve větším měřítku Ukrajinci, kteří se de facto stali obětí mocenských hrátek velmocí. Ukrajina se momentálně nachází na pokraji finančního krachu. Tento stav zhoršuje i kurz ukrajinské hřivny, který se propadl na rekordně nízkou úroveň-cca 9 hřivny za dolar. Ukrajina iniciuje konferenci dárců, od kterých potřebuje nezbytnou pomoc zhruba ve výši 35 miliard dolarů. Vývoj Ukrajiny do budoucna vidím velice špatně. Ukrajinci žijící na východě mají silný odpor vůči vládě v Kyjevě, která je podle mnohých lidí nejen na Ukrajine nelegitimní. Vláda v Kyjevě ví, že většinu občanů žijících na východě Ukrajiny nezíská na svojí stranu. I když se o to začíná pokoušet například tím, že ukrajinský úřadující prezident Oleksandr Turčynov a premiér Arsenij Jaceňuk slíbili decentralizaci moci a zvláštní postavení ruštiny v nové ústavě. Ukrajina nebude určitě už nikdy celistvá tak, jako jsem jí vídaly---doteď. Uvidíme, zda-li v Doněcké a v Luhanské oblasti bude v co nejkratším termínu vyhlášeno referendum o federalizaci či od odtržení od země, ve které se tyto oblasti nacházejí. Uvidíme, co se stane s Ukrajinou v budoucnu. Osud země mají v rukou Ukrajinci.

Položme si otázku, zda-li budou mít předčasné volby na Ukrajině smysl. Bojím se, že konání svobodných voleb na Ukrajině nebude až tak svobodné, protože když jsem viděl jak banderovci dohlíželi na hlasování ukrajinských poslanců, tak se děsím toho, co budou dělat banderovci, až budou na Ukrajině předčasné volby. Odhadovat výsledek voleb si nedovolím.

Sankce jsou vždy dvojsečné. Evropská unie by měla mít hlavní zájem na hospodářském růstu, dnes uvaluje společně s USA sankce na Ruskou federaci a společně uvažují ještě na sankcích přitvrdit. Úředníci v Bruselu by si měli uvědomit, že hospodářská krize neskončila...Jakékoliv sankce, uvalené na Ruskou federaci, v konečné fázi poškodí obyvatele Evropské unie.

S pozdravem Petr Cvalín