Ing. Jiří Dolejš

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.07.2014 17:31:34 - klapoklidez

Pane Dolejši

Až všichni úspěšní a schopní přesunou svoje daně do daňových rájů(tak jak jim dovoluje zákon), kdo tu bude finančně saturovat stát? Ti neúspěšní, neschopní a závistiví? Vždyť i vy politici máte čím dál větší spotřebu.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.07.2014 13:07:42 - Ing. Jiří Dolejš

Svoboda zvolit si zemi kde chci žít (a odvádět daně) je předpokládám v pořádku. Fenomén daňové konkurence vede k daňové turistice, ale to nejde jednoduše zrušit nějakým císařským ediktem, jen s pomocí velmi složitých kroků omezit  - globální harmonizace daní je asi v nedohlednu. Otázka také zní, co ty úspěšné a schopné udrží doma.

Co z kauzy kolem wimbledonské vítězky P. Kvitové dělá absurdní bramboračku je míchání debaty o platných pravidlech a pohoršené subjektivní moralizování.člověk, na jehož místě by se velmi podobně zachovala zřejmě naprostá většina průměrné populace.  Tedy že by platila jen to co opravdu musí. Pro většinu lidí pobírající průměrnou či podprůměrnou mzdu je svoboda odjezdu do Monaka (kanady, švýcarska) zcela vzdálený problém.

Pokud chci konkrétně a bez licoměrných či populistických výkřiků pomoci těm, kteří si poctivou a tvrdou běžnou prací sotva vydělají na vlastní živobytí, tak řešme (vedle nabídky dobře placené práce) pravidla - při vědomí že mezinárodně to lze řešit jen přes nadnárodní instituce či mezinárodními smlouvami.A zaměřit se na to jak funguje domácí daňový systém, případnou kritiku (a snahu po jeho změně) zaměřit v prvé řadě proti němu.