Ing. Jiří Dolejš

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.08.2014 7:39:27 - EvaDolejšová

MUSÍME MÍT ZÁKON NA TO CHOVAT SE ROZUMNĚ?

Dobrý den vážený pane poslanče.Není žádným tajemstvím,že v domovech důchodců staří lidé strádají.Je finanční nouze i v hospodaření v nemocnicích dětských domovech ,azyl.domech atd. Proto nechápu naše plýtvavé hospodaření s potravinami.Včera na ČT ukazovali hromady českých paprik, neprodaných, hnijících na poli.Cožpak nelze všechny neprodejné potravinové výrobky se ztrátou nebo i bezplatně dodat do výše jmenovaných zařízení.?.....Raději je bezcitně,bez užitku necháme hnít na polích a v obchodech? Musíme mít na to opravdu zákon chovat se jako hospodární,soucitní lidé.Jestli že ano pak prosím tento zákon navrhněte......Prospěch strádající většiny má snad přednost před jakým si obchodním ASOCIÁLNEM. Děkuji Vám za odpověd´ At´se Vám ,vám daří.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

31.08.2014 14:12:35 - Ing. Jiří Dolejš

K první části vaší poznámky o strádání lidí v sociálních zařízeních.  Jsou různé domovy pro seniory, ale na ty lepší asi většina nemá. Souhlasím, že nejlépe je starým lidem v okruhu své rodiny. Podobně děti spíš potřebují rodinné prostředí než ústavní péči. Asylové domy a domovy tzv. na půl cesty jsou samozřejmě nouzové řešení. Ale neházejme tato zařízení, které bohužel budou vždy zapotřebí,  všechny do jednoho pytle.

Pokud jde o odkup potravinářského zboží, tak výrobci požadují samozřejmě nějakou nákupní cenu.a tu by musel někdo zaplatit, popř prodejci, kteří by zboží odepsali, by museli nějak kompenzovat svou ztrátu.. Takže jsme u financí - jednak těch na sociální péči, jednak těch, které by případné úlevy motivující dobrovolně darované zboží sociálním zařízením, veřejný rozpočet nevyinkasoval. .