Mgr. Petr Gazdík

  • STAN
  • Zlínský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.06.2011 11:28:52 - Malák

Nově o herních automatech

Pane poslanče, myslím, že nález ÚS o herních automatech v obcích je pozitivní, jak je to ale s povolením terminálů od ministerstva financí? Když dostane provozovatel povolení od MF, musí obec automat umístit ?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

04.07.2011 22:02:55 - Mgr. Petr Gazdík

Dobrý den pane Maláku, děkuji Vám za položený dotaz. Souhlasím s Vámi. Ústavní soud učinil velmi významný krok a posílil pravomoc obcí regulovat hazard na svém území. Dalším významným krokem je nedávno přijatá novela zákona o loteriích, která umožní ještě širší rozsah regulace. Bude tak možné určit nejenom místo provozu, ale také provozní dobu heren umístěných ve městě.
V minulosti MF vydávalo povolení i na dobu 10-ti let.  V současné době vydává povolení v maximální délce 3 roky. Obec může vyhláškou určit místa, kde bude umísťování IVT zakázáno. Ani automat nově povolený MF nebude moci být umístěn v oblastech vymezených obcí.

Mgr. Petr Gazdík,  poslanec PS ČR