PhDr. Ing. Mgr. et Mgr. Jiří Valenta, DBA

  • KSČM
  • Plzeňský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,63. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

01.11.2014 10:54:35 - Miloš Srb

KSČM

Občas se objeví snahy zrušit KSČM. Překvapuje mě však, že jste tuto iniciativu nepodpořili. Nemyslíte, že kdybyste byli levicovou stranou, která by v sobě nenesla pozůstatek minulosti v podobě názvu, mohli byste ve volbách získat víc hlasů? Dosud jste těžili z toho, že jste protestní stranou, ale těch je nyní jak máku

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

03.11.2014 12:58:14 - PhDr. Ing. Mgr. et Mgr. Jiří Valenta, DBA
Dobrý den, myslím si pravý opak! Přejmenováním bychom dopadli jako mnohé komunistické strany ve střední a východní Evropě. Pohleďte například na komunisty na Slovensku, Polsku, Německu, Maďarsku či jinde, kde skoro již neexistují či se jejich preference pohybují okolo 5%.  KSČM je hned po Rusku, druhou nejsilnější komunistickou stranou v Evropě (51 tis./250 tis.). Také se nedomnívám, že by bylo komunistické hnutí a ideje kompletně zprofanovány, jedná se vždy pouze o určité etapy v jejich vývoji, stejně jako tomu je i u jiných politických stran, tak proč se přejmenovávat. Českým komunistům jde o postižení toho pozitivního, co vzniklo v dobách reálného socialismu a také o vyvarování se mnohých chyb ze stejného období. Zmíněná historická zkušenost nás nyní předurčuje být autentickou levicí, na rozdíl od jiných stran či hnutí, které se socialistickými přístupy či ideály, často bez takovéto zkušenosti, zaštitují. Zjednodušeně řečeno: "přejmenováním bychom více ztratili než získali a současně nemáme důvod se jakkoliv před občany této země kamuflovat tak, jako to dělají jiní".