Doc. RNDr. Anna Putnová, Ph. D. MBA

  • TOP 09
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

10.11.2014 10:53:50 - Vojta U.

ještě ke sněmovně

Dobrý den. Mě jste sice neodpověděla, ale již jste svou odpověď doplnila, za což si vás vážím. Na druhou stranu i za vás byl problém s nepřítomností členů vlády na interpelacích. Chápu, ale že celé dny nemusíte trávit ve sněmovně, stejně je většina jednání o ničem a užitečná můžete být jinde. Zajímalo by mě ale, proč se třeba nepřehodnotí jednání sněmovny, tak aby s nimi každý nemohl operovat, jak chtěl, a aby se třeba nekřížila s jednáním vlády. A proč třeba není v nějakých případech účast povinná? To přeci lze, ne?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

18.11.2014 8:52:52 - Doc. RNDr. Anna Putnová, Ph. D. MBA
 Vážený pane Vojtu U.,
v tomto máte úplně pravdu, jednání Sněmovny by mělo vykazovat daleko vetší stabilitu, k čemuž by měl dopomáhat i jednací řád. Současná úprava časté změny pořadu schůze umožňuje a obávám se, že změna je v nedohlednu, což lze ilustrovat i odmítnutím navrhovaných změn v jednacím řádu pod číslem sněmovního tisku 26, který směřoval k větší efektivitě jednání. Účast poslanců na jednání nemůže být nijak vynucována, i opuštění jednacího sálu je jasným sdělení postoje poslance k projednávané věci.
Zdraví
Anna Putnová