Doc. RNDr. Anna Putnová, Ph. D. MBA

  • TOP 09
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

05.12.2014 17:52:19 - LadaJo

Paní Putnová, zařízla jste sociálně slabé studenty, odmítla jste jim valorizovat sociální stipendia, proč jste tak asociální a nelidská?

Paní Putnová, vy a Vaši straničtí soukmenovci jste zařízli sociálně slabé studenty, odmítli jste jim valorizovat mizerná stipendia, co nebyla valorizovaná už od roku 2007. Sobě ale sněmovna zvýšení platů schválila. Proč jste na chudé studenty tak asociální a nelidská? A nevymlouvejte se nějakými frázemi nebo podlými výmluvami, že místo navýšení stipendií prosazujete pro ty chudáky nějaký jiný, daleko lepší zázrak.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

08.12.2014 12:28:33 - Doc. RNDr. Anna Putnová, Ph. D. MBA
Vážená paní LadaJo,
je třeba jasně hned na začátku mé odpovědi sdělit, že většinu v Poslanecké sněmovně mají koaliční vládní strany. Není možné tvrdit, že kvůli nebo díky opozičním poslancům byl či nebyl návrh jakéhokoli zákona přijat. Se systémem stipendijí (ubytovací, prospěchové, sociální a další) dlouhodobě nesouhlasím, neboť je zastaralý a není skutečnou podporou studentů. Rozhodně proto nehodlám podporovat jeho drobná (snad) vylepšení, navíc je nutno přihlédnout k tomu, že nárok na sociální stipendium díky jeho nastavení má jen necelé promile studentů. Což je absurdní. 
K otázkám platu poslanců se nehodlám vyjadřovat. Koalice měla a má dost nástrojů a hlasů situaci řešit a prosadit. Koalice nás dostala do časové tísně a nekomfortní situace. Je to její rozhodnutí a její řešení, se všemi politickými důsledky.
Zdraví
Anna Putnová