JUDr. Miroslav Antl

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

08.12.2014 9:56:34 - Lucie Š.

Martin Barták

Kauza Martina Bartáka je u konce. Jak na celou kauzu nahlížíte? Věříte v jeho nevinu? Podle mě je i po jejím ukončení stále spoustu věcí záhadou, včetně toho, jak celá kauza vyšla na povrch. Lucka

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

14.12.2014 18:59:55 - JUDr. Miroslav Antl
 Kauzu exministra obrany Martina Bartáka sleduji pouze v médiích, takže nemám o nic víc informací, než Vy, paní/slečno Lucie.  Soudy obou stupňů, které musí znát obsáhlý trestní spis do nejmenších podrobností, shodně zprostily viny oba obžalované, tedy nejen Bartáka, ale i Michala Smrže. Pokud podá státní zástupce dovolání, bude o věci ještě rozhodovat Nejvyšší soud ČR, byť je zprošťující rozsudek pravomocný. Jak víme z médií, oba obvinění ostře kritizovali dozorového státního zástupce – a k tomu považuji za vhodné dodat, že pokud má státní zástupce pochybnosti o vině, musí podat obžalobu, neboť o vině či nevině může rozhodnout toliko soud. Nelze proto vyčítat žádnému státnímu zástupci, pokud i přes pochybnosti podává obžalobu k soudu. Je to prostě jeho povinnost, vyplývající z trestního řádu. Má-li však pochybnosti o vině soud, musí obžalovaného zprostit obvinění…

Omlouvám se za toto své poněkud obecné, resp. nekonkrétní, sdělení, ale o inkriminované trestní věci skutečně nemám dostatek relevantních informací, takže se nemohu podrobněji vyjádřit.

Jinak i mně osobně velmi vadí, že zejména ty největší korupční kauzy zůstávají nakonec nepotrestány, ale prostě musíme věřit tomu, že státní zástupci společně s policejními orgány odvádějí tu nejlepší práci – a soudy skutečně soudí podle práva. Protože jinak bychom museli spoléhat už jen na „Boží mlýny“.

Mějte hlavně pohodové a zdravé svátky i celý závěr roku…!

Miroslav Antl