JUDr. Vojtěch Filip

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

01.08.2011 10:41:50 - Mirda27

Obecně platná pravidla

Vážený pane předsedo, nemáte obavu z toho, že vaší straně ti borci z vlády pozastaví činnost těsně před volbama, tak jako to provedli odrářům před stávkou?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

01.08.2011 18:31:13 - JUDr. Vojtěch Filip
Děkuji za otázku, obecně platí, že nelze pozastavit činnost politiké strany v době kratší než je 6 měsíců před volbami. Ve svém právním rozbvoru mám i takovou možnost a konkrétní kroky, které by KSČM podnikala, pokud by to sice učinili v době dostatečně dlouhé před plánovanými volbami a pak sami vyvolali volby mimořádné. Nijak současnou vládnoucí garnituru nepodceňuji a vím, že jsou schopni téměř jakéhokoli podrazu. To co se ale odehrálo s předběžným opatřením vůči odborářům právně dosud není možné  a pokud by to chystali, tak se sami prozradí. Jedno porušení Ústavy České republiky už mají na svědomí a to vyhlášení stavu legislativní nouize v září loňského roku, to už jim ústavní soud dokázal. Tak doufám, že se o takový nonsens znovu nepokusí.