Ing. Jiří Dolejš

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.08.2011 23:01:42 - Leo Katz

Rozloučení s Jiřinou Švorcovou

Pane poslanče, zaslala KSČM oficiální kondolenci rodině herečky Švorcové (ptám se ze zvědavosti, nenašel jsem v haló novinách zmínku). S díky LK

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

17.08.2011 0:33:34 - Ing. Jiří Dolejš

I v otevřených zdrojích bylo že oficiální vyjádření za KSČM vyjádřil předseda strany Vojtěch Filip, který se také osobně zúčastnil i posledního rozloučení.

Za sebe mohu dodat, že jsem při sektáních a rozhovorech s paní Švorcovou  silně vnímal také to jak  si nejen podržela své přesvědčření i v nelehkých dobách, ale že i přes svůj věk se dokázala podívat na minulost s otevřenou myslí.

Možná nevíte, že letos na jaře se vyjádřila (v článku pro Halo noviny duben 2011) k pádu minulého režimu.  Napsala tam že by bylo y nesmyslné a nezodpovědné, kdybychom tuto zkušenost odmítli vzít na vědomí a utápěli se v nostalgických vzpomínkách a že se musíme umět na tu dobu, a koneckonců i na sebe, podívat očima těch, kterým režim nebyl nakloněn, kteří neměli důvod být spokojeni, kteří i trpěli.

Samozřejmě napsala,  že má také ráda, staré poctivé komunisty,  kteří takzvaně statečně pozdvihují rudý prapor, ale že musíme hledat nové cesty a nové spojence, že nesmíme být uzavřenou sektou, která jediná má patent na rozum a pravda je jejím výhradním vlastnictvím.

Tenhle rozměr její osobnosti myslím také stojí za připomenutí.