Ing. Jiří Dolejš

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

18.08.2011 19:14:18 - alvin

jak jsou zdravé banky

Pane poslanče, s těmi kampeličkami je to zajímavá úvaha o odškodnění, před časem jsem v bance pracoval a vzpomínám si, že přesvědit některé klienty, aby než vyberou všechny peníze v velké banky a dají je do kampeliček nebo bank nabízejících hodně vysoký úrok, si zkontrolovali informace o bance nebylo vůbec možné . Pojištění ano, ale jsou nyní také povinné informace o zdraví banky?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.08.2011 8:19:11 - Ing. Jiří Dolejš
Dnes nás trápí vysoké poplatky, nízké úročení vkladů a také nízká ochota úvěrovat ekonomiku. Též je problém i na poměry v EU vysoké procento zahraničního kapitálu a transfery zisků do ciziny. Obecné informace o zdraví banky jsou samozřejmě k dispozici, obchodní informace jsou samozřejmě interní věcí - jsou tu ale mezinárodní normy, dohledové instituce a i menší propojení do zahraničních rizikových aktivit (zasažené finanční a dluhovou krizí).  Dnes je z hlediska ohrožení osobních financí větší riziko u nebankovních poskytovatelů půjček než v klasických bankách.