Ing. Jiří Dolejš

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.08.2011 12:31:07 - Ondra Tomek

Na cestě za novou modernou

Pane Dolejši, proč není víc takto příznivých komunistů jako vy? Nemyslím pejorativně, spíš že vy na mě působíte zkrátka a dobře moderně, ne jako zbytek vaší strany, nemůžu si v tomto tvrzení pomoct.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

28.08.2011 20:00:16 - Ing. Jiří Dolejš

Děkuji za názor, ale jistě nejsem ve straně, která má více jak 60 tisíc členů sám. Ale pravdou je že 4/5 z členů KSČM vstupovalo do strany před rokem 1989 a 3/4 jsou důchodového věku.  Generační i myšlenková obroda takového uskupení po historickém přelomu roku 1989 není snadná.  Samozřejmě že existují senioři, kteří nezatuhli v konzervativním pohledu na svět a že mladý věk sám o sobě není zárukou moderního myšlení (existují bigotní sekty, kde se yvskytují i junioři) . 

Ale transfůze nové krve je prostě pro KSČM osudovou nutností - ato nejen v sociální struktuře různých neprivilegovaných, ke které má nejblíže, ale i mezi představiteli inteligence a kultury. Tady se nakonec rozhodne zda existence KSČM nebude jen reliktem, ale novou šancí.  Lidé, pro které víc než oprašování pravověří je hledání použitelných odpovědí na nové otázky nás k tomu mohou přiblížit. Snad se na tomto úseku nesnažím zbytečně, rozhodně to nepovažuji za ztracené úsilí.