Ing. Jiří Dolejš

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.12.2014 12:09:33 - LadaJo

Pane Dolejš Bělobrádek tvrdí, že valorizace sociálního stipendia chudých studentů zatím není nutná? Má pravdu nebo jedná nekřesťansky?

Pane Dolejš, předseda KDU-ČSL Bělobrádek mi na dotaz, proč hlasoval pro zvýšení svého platu a proč naopak hlasoval proti valorizaci sociálních stipendií pro chudé studenty vysokých škol, odpověděl, že prý pokud jde o sociální stipendia "navýšení zatím není nutné". Myslíte si taky, že stipendia zamrzlá už od roku 2007 na 1620 korunách, není zatím nutné navýšit, když inflace a zdražování od té doby poskočily skoro o 25 procent? Myslíte, že je takový postoj pana Bělobrádka a party lidovců ve sněmovně slučitelný s křesťanskými hodnotami a nakonec i se slušným chováním?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

15.12.2014 16:16:25 - Ing. Jiří Dolejš

Možná jste postřehl, že návrh na vyšší sociální stipendia vzešel z dílny KSČM. Takže logicky to vnímám jako jeden z kroků jak překonávat sociální cenzus v přístupu ku vzdělání. Myslím že byl formulován realisticky a nikterak by nepoložil veřejné finance ČR spravované A. Babišem, kterého se možná v KDU-ČSL bojí..

Protože místopředseda vlády Bělohrádek má oblast inovací a vzělanostní ekonomiky tak trochu na starost (byť je tzv. bez porfeje) je otázka jak to KDU-ČSL se spojením vzdělanosti a sociálna prakticky myslí. Odpovědět si musí jejich volič, ať již z pohledu sociálního učení církve a nebo z pohledu praktických životních starostí..