PhDr. Ing. Mgr. et Mgr. Jiří Valenta, DBA

  • KSČM
  • Plzeňský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,63. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.01.2015 9:32:42 - Slánský I.

koncepce dopravy

Četl jsem o změnách v dopravních předpisech v zahraničí a opět mi přijde, že my jsme v tomto směru zas zaspali. Žádné zpřísnění ani pro řízení pod návykovými látkami, což je problém i u nás. Zaujala mě také podpora ekologických aut atd, atd. Proč se tu taky něco neděje? Děkuji Slánský

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

21.01.2015 16:27:44 - PhDr. Ing. Mgr. et Mgr. Jiří Valenta, DBA
Dobrý den, děkuji za dotaz, ale nejsem dopravním odborníkem. Čistě subjektivně se ale domnívám, že sankce za řízení pod vlivem návykových látek  jsou dostatečně vysoké, avšak ne vždy se využívají tak, jak by využívány být měly. Ekologická auta už se u nás také vyrábějí, ať jsou to již vozy poháněné elektrickým proudem, vodíkem, CNG, LPG, aj. Mezi lidmi však o ně není zase až tak velký zájem a vlastní je jen několik desítek tisíc lidí. Obávám se, že ani zvýšená podpora těchto tzv. ekologických vozů či jejich produkce by mnohé řidiče nepřiměla k jejich nákupu a používání a to z mnoho důvodů..