Ing. Jiří Dolejš

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.01.2015 3:37:22 - Islamofob

Ukrajinská fašistická chunta

Chtěl jsem se zeptat jako komunistovi vám nevadí,že naše vláda podporuje Ukrajinskou fašistickou chuntu a zabíjení civilistů,které není moc daleko od genocidy? Děkuji za odpověď.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

21.01.2015 15:12:37 - Ing. Jiří Dolejš

Nechápu jak vámi deklarovaná údajná  islamofobie (vy jste si zvolil tuto zvláštní identitu na PL) souvisí se situací na východě Ukrajiny. Určitě vám ale nedá mnoho práce zjistit si že KSČM je aktivně pro deeskalaci tohoto konfliktu a mírové řešení této v podstatě občanské války, kdy vzájemná absurdní nenávist vede k tisícům mrtvých na obou stranách. Otázkou j jak zabránit zneužívání nacionálních vášní k chaotizaci tohoto regionu.

K takovému mírovému řešení je zapotřebí odpovědný přístup jako oficiální ukrajinské vlády, vzešlé z posledních voleb, tak i proruských separatistů, ale samozřejmě i jednání mezinárodního společenství včetně postoje Ruské federace a Evropské unie.   Hodnota míru je nad případnými sobeckými zájmy konkrétních států tohoto regionu. To b se mělo promítnout i do praktické činnosti české diplomacie. 

Svůj kritický postoj KSČM opakovaně deklarovala včetně výzvy k jednání a dodržování dohod vzešlých z těchto jednání. Bohužel zatím dochází k oboustrannému porušování. včetně nerespektování mezinárodního práva.  Také mám  za zjevné že i další názor KSČM je oprávněný - tedy že politika hospodářských sankcí, na kterých se ČR podílí,  k pacifikaci konfliktu nepřispívá  .