Mgr. Daniel Herman

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.02.2015 7:35:43 - ww6

Monstrum zvané "Česká" televize

Vážený pane ministře. Děkuji vám za odpověď, že ve věci veřejně přiznané propagandy a manipulace vysílané tzv. veřejnoprávní televizí nemůžete dělat vůbec nic. Co však dělat můžete je, že občany zbavíte povinnosti tuto protiústavní hydru, která neplní zákonem danou povinnost objektivního zpravodajství, financovat. Moje otázka: Zapracujete do nového zákona o ČT, který připravujete (dle vašeho tvrzení) na letošní prosinec, zrušení tzv. koncesionářských poplatků povinných pro všechny, kdo vlastní přípojku elektřiny? Děkuji. Jozífek

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

17.02.2015 0:29:51 - Mgr. Daniel Herman
Vážený pisateli,
neřekl jsem, že nemohu dělat vůbec nic, ale že jako ministr nemám žádnou kompetenci, co se týká obsahu vysílání. A to pokládám za správné, protože v demokratické zemi politici prostě nesmějí zasahovat do svobody médií.
Koncesionářské poplatky veřejnoprávní televizi a rozhlasu jsou povinni platit ti, kteří vlastní televizní nebo rozhlasový přijímač, nikoli odběratelé elektrické energie. Tyto poplatky jsou významným finančním zdrojem, díky němuž nejsou média veřejné služby odkázána na příjmy z reklamy. Tento princip zůstane i v blízké budoucnosti zachován.