Ing. Jiří Dolejš

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

08.03.2015 10:08:34 - rýpal

Opět jste mi neodpověděl

Já nezpochybňuji bezpečnostní hrozby. Ale ty byly, jsou a budou. A jak jsem poznamenal, byly i v minulosti a opravte mne, jestli se mýlím, ale nevzpomínám si na jediný příklad, kdy nám vojenské spojenectví k něčemu bylo, resp. dokázalo nás ochránit od agrese, případně následné okupace. Před druhou světovou válkou prohlásil jeden francouzský politik při pohledu na mapu Československa: Tuto zemi dokáže ochránit pouze zdatný ministr zahraničí. Vzhledem k naší velikosti a k velikosti našich potenciálních agresorů mi nezbývá, než mu dát za pravdu. Svět prochází revolučními změnami a jak nasvědčují události poslední doby, členství ve vojenských paktech, místo, aby nás uchránily od hrůz válek, nás k nim mílovými kroky přibližují. A je jedno, zda se jedná o NATO, nebo nějaký potenciální, nový, evropský, nebo částečně evropský.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

08.03.2015 12:44:08 - Ing. Jiří Dolejš
Pokud navrhujete rezignovat na požadavek funkčního zajištění bezpečnosti našeho maličkého státu a nedělat vlastně nic, musím jen říci že máte samozřejmě právo na názor. Ale myslet si že na přímé hrozby stačí jen výřečnost českých politiků, tak to těžko souhlasit. To bohužel není z reálného světa - některé věci se prostě jen ukecat bohužel nedají. Takže pokud nemáte v rukávu nějaký zázrak asi nezbude než i nadále hledat nějakou přijatelnou formu kolektivní bezpečnosti.