JUDr. Miroslav Antl

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

10.01.2012 20:46:39 - Matysek

odpověď na dotaz

Z médií jsem se dočetl, že reportér televize Prima při své reportáži natočil nepravdivé reportáže, poškodil město Rychnov nad Kněžnou a jeho vedení a porušil snad všechny etické zásady novinářské práce. Mohu se zeptat, jestli se město budete nějak bránit? Třeba žalobou. Jste tam senátorem, ne?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

15.01.2012 9:01:43 - JUDr. Miroslav Antl
Dobrý den
Ano, jsem senátorem i tam... Ale nejsem "tam" právníkem. Město Rychnov nad Kněžnou má svého právníka - a nejsem ani advokátem (nikdy jsem nebyl a snad ani nebudu). Jako senátor nemohu podávat za cizí subjekty žaloby na ochranu osobnosti, rovněž trestní oznámení by měla podat sama poškozená osoba (třeba i právnická). Já na to skutečně nemám čas - a mohu takový postup pouze doporučit, což zpravidla dělám. Pokud se se mnou starostové či občané poradí, tak jim (ale jako trestní právník - a samozřejmě zdarma) poradím v dalším zákonném postupu - a pokud je to v mých možnostech, tak i dále pomohu. S novým vedením rychnovské radnice jsem v poměrně častém kontaktu - a pokud se na mně obrátili s konkrétním dotazem či s žádostí o pomoc, vždy jsem jim vyšel vstříc. S touto věcí se na mne nikdo dosud neobrátil... Závěrem podotýkám, že pokud mediální výstupy jsou skutečně všeobecně známé, měly by orgány činné v trestním řízení konat samy, když jednou ze základních zásad trestního řízení je i zásada legality, která říká, že státní zástupce je povinen stíhat každý trestný čin, o kterém se dozví. Pokud jste občanem Rychnova nad Kněžnou a věc se Vás osobně dotýká, můžete podat trestní oznámení i Vy (postupem podle § 158 odst. 2 trestního řádu), a to u policejního orgánu nebo na Okresním státním zastupitelství v Rychnově nad Kněžnou. Jak vidno, máte podstatně více informací než já. Ale musel byste tentokát uvést celé své jméno a adresu..  

S pozdravemM.Antl