Ing. Jiří Dolejš

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

17.08.2015 10:21:58 - Bulva

proč cpát další peníze do státu?

Podle vás by měli živnostníci platit víc, protože se jim to může vrátit na důchodu, který od státu dostanou. To je vtip? Myslíte si, že si lidé neuspoří sami? Vždyť se stále říká, jak na důchody nebude. Tak proč cpát další peníze do státu? Nehledě na to, že dnes vám skoro každý mladý řekne, že se důchodu, který se neustále posouvá ani nedožije. Tak proč cpát další peníze do státu?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.08.2015 9:06:01 - Ing. Jiří Dolejš
V ČR je veřejné pojištění universální a soukromé úspory jen jeho doplněk, který není řešením pro každého. O to jde. Více jak dvě desítky let se u nás tisíce lidí živí jako OSVČ. Po té době už mnozí dnes odchází do důchodu a to co jim dosud podnikání usnadňovalo (nízké odvody) tak těm chudším (není každý živnostníček schopen kumulovat bohatství) už silně komplikuje život, protože dostanou jen minimální důchod. Takže to není problém někdy za desítky let ale už dnes. V důchodovém pojištění necpete peníze státu ale sami sobě, seniorům. Je jasné že jakákoliv změna odvodů je citlivá a nemělo by dojít k souběhu s jinými opatřeními. Osobně vidím potřebnou diskusi o přiměřenějším sociálním pojištění, U zdravotních odvodů až podle analýzy nemocnosti a čerpání pojistného, u daňových paušálů je pouze racionalizovat (dle druhu podnikání) nikoliv je omezovat.