Ing. Jiří Dolejš

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.08.2015 9:50:56 - nav

Paušální navýšení důchodů je ... řešení, na které slyšíme

Z Vašeho vyjádření (eurozpravy 23.8.) pro mne plyne, že KSČM podporuje další zbídačování důchodců. Jejich celkově neradostná situace se tímto bude řešít jen na jejich úkor - těm co víc odvedli se bude životní úroveň postupně snižovat a ti co neodvedli z jakýchkoliv důvodů skoro/nic se budou mít nepatrně lépe, ale hlavně udržení těch na hraně bídy nebude stát ani korunu.

Super. Nemáte dojem, že tento přístup postupně povede ke zhroucení průběžného důchodového systému?

Proč by tam lidé peníze dobrovolně odváděli, když nakonec budou mít stejně, jako když nic do systému nevloží? Proč by třeba pracovali tzv. "na důchod", když pak počáteční procentuální rozdíl mezi průměrným a jim vypočteným důchodem v průběhu let znehodnotí Vámi preferovaný způsob valorizací?

Věřím, že Vy počítat umíte a víte tedy dobře o čem mluvím. Jako člena KSČM mě mrzí, že se strana přidává k téhle špinavé hře štvaní jedněch starých a nemohoucích proti v podstatě těm samým chudákům.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.08.2015 11:35:29 - Ing. Jiří Dolejš
Netuším jak jste přišel na to že valorizací důchodů se způsobí zbídačování důchodců. Ti lidé s podprůměrným důchodem potřebují pomoci nejvíc, čemuž pomáhá valorizace o pevnou částku.  Tento dílčí návrh MPSV má v tomto ohledu jasnou sociální logiku odpovídající i prioritám KSČM i když to není nějaká komplexní úprava valorizačního schématu. Lidem co berou podprůměrný důchod  opravdu není co závidět a určitě to nečiní členové KSČM.