Ing. Jiří Dolejš

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

12.03.2012 8:46:24 - Fannyx

Jak očistit svůj obraz

Hezký den přeji. Není mně jasné, pane Dolejši, proč jste po kauze s úplatkem za prosazení zákona o hracích automatech zůstal v komunistické straně, osobně si myslím, že to na ní hodilo špatný obraz. Děkuji.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

21.03.2012 11:57:08 - Ing. Jiří Dolejš

1) každá negativní mediální kampaň proti každé straně  může poškodit její veřejný obraz, někdy je vřejná kritkika oprávněná a proto i nezbytná. Někdy se ale bohužel tyto kampaně subjektivně konstruují právě s tímto úmyslem. Proto je odpovědnost investigativní žurnalistiky tak vysoká .

2) v takové situaci straně nezbývá než kampani čelit a je-li nepravdivá, tak obviněnému se očistit. A to při vědomí, že ve veřejné činnosti, v politice nefunguje jinak zcela oprávněný princip presumpce neviny. Toto riziko přímá každý kdo do politiky vstupuje.

3) pro mne osobně by znamenalo vzdát se přitakat spekulacím o údajném lobbyingu.a stížit vysvětlování jak to bylo doopravdy. Současně to bylo pro mne poučením, že může být politicky neštastné když se spolehnete na jiné pokud máte sekundovat na schůzce která byť nevinná, může být dezinterpretována.

4)Jsem rád, že kdo měl zájem a chtěl se ve věci vyznat, tak mé očištění vnímal a nespokojilse s tehdejšími titulky. Pomohla samozřejmě pedevím to, že státní orgány (zejm. polcie ČR) po té co se seznámli s detaily, Neshledaly  na  mém chování nic závadného. Opravdu si nemyslím, že by zejména představiteli KSČM něco darovaly.

5) neméně důležitá ale byla má další vnitrostranická i veřejná obhajoba. Díky té jsem byl znovu nominován do funkcí Musím považovat za úspěch, když jsme na pražské kandidátce do PS PČR získal 11% procent preferencí od voličů - tedy druhé nejvyšší preference po předsedovi strany. I proto jsem byl opakovaně (v roce 2010 i 2012) demokraticky zvolen do nejvyššího stranického orgánu.