Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

20.01.2016 21:42:09 - Docent

Kde je pravda?

Dobrý den pane poslanče, chci od Vás slyšet jasnou odpověď na naprosto jednuchou otázku. Bude nebo nebude česká vláda řídit názory veřejnosti ve věci kvot a importu muslimů do naší zatím ještě krásné vlasti? Bude na to brát zřetel nebo se bude řídit bláboly pochybných poradců jako pan Novotný, který se vyjádřil o českém národu tak je se vyjářil? Kdyby se v USA nějaký poradce takto vyjářil o am. národu musel by okamžitě rezignovat (a to sám). U nás ne. Jak je to možný? Polsko, Slovensko a Maďarsko se už vyjářili naprosto jasně - žádné uprchlíky. Kdy se dočkáme podobných slov i od našeho premiéra? Vsadím se o korunu, že nikdy, protože je to nejslabší premiér ze všech V4.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

21.01.2016 14:58:28 - Ing. Antonín Seďa
 Nejsem členem vlády, takže za ni nemohu  a nebudu hovořit. Dnes v rámci nově zařazeného bodu premiér jasně řekl, že je pro svolání mimořádného summitu EU k migrační krizi. ČR společně s ostatními zeměmi Visegradské čtyřky odmítla povinné kvóty a na tomto postoji se nic nebude měnit. Zároveň naše vláda jasně navrhla řešení migrační krize. Před kritiku EK a většiny zemí EU se dnes ukazuje, že tato opatření byla a jsou správná. Pokud si vzpomínám, tak to nebyla ČR, ale Polsko, které na povinné kvóty přistoupilo. To, že po změně vlády se změnila pozice je věcí polského národa. SR má před parlamentními volbami a tak i rétorika premiéra je tomu poplatná. Já prostě nechápu vyvolávání nesmyslného strachu a nenávisti, když naší zemi v současné době nic nehrozí. Česká vláda se řídí názory veřejnosti, jinak by vůbec nevládla. To, že řada politiků se snaží zneužít současnou situaci v Evropě ke svému zviditelnění, je věc jiná a já věřím, že jejich nezodpovědnost vůči této zemi se ukáže. Kritika je pouhou kritikou, ale vláda musí navrhovat řadu opatření, aby byla připravena zajistit bezpečnost našich občanů. Porovnávat premiéry mi nenáleží, ale já osobně vnímám řadu pozitivních změn, které se již v naší zemi podařilo prosadit. Pokud tohle nevnímá občan ČR, pak je neobjektivní. Mohu vás ujistit, že zájmem nejen mým, ale i české vlády je zajistit bezpečnost našich spoluobčanů a to zejména v souvislosti s migrační krizí. A osobně si myslím, že tento cíl je podporován i názory veřejnosti. Takže pokud chcete jasnou odpověď, pak povinné kvóty naše vláda respektovat nebude. To je můj osobní názor.