JUDr. Miroslav Antl

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.01.2016 13:34:26 - Ing. Mgr. Antonínm Kopeček

Ředitel Krajské policie Královéhradeckého kraje v politice?

Dobrý den pane senátore! Jak na vás působí a jaký máte názor na to, že brigádní generál Mgr. Martin Červíček (ředitel Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje) bude kandidovat jako lídr strany ODS do voleb Krajského zastupitelstva v tomto roce?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

22.01.2016 17:16:55 - JUDr. Miroslav Antl

Zdravím Vás, vážený pane inženýre!

Obecně pokládám za překvapující, když do politiky zamíří významná osobnost z řad policistů, státních zástupců či soudců. Ostatně i já jsem se k takovému kroku nechal přesvědčit až po pěti letech os odchodu z řad těchto orgánů (a navíc už v pokročilém věku :).

A i proto jsem se velmi podivil, když už před půl rokem pana brig. gen. Martina Červíčka oslovilo jako (potenciálního) lídra královéhradecké krajské vedení ČSSD – a on s takovou nominací pro krajské volby souhlasil. Jsem přesvědčen, že pan policejní generál je velice zkušeným a schopným policejním velitelem a profesionálem – a z mého pohledu je škoda, že u Policie ČR končí a jde do politiky… Ale je to jeho osobní rozhodnutí a zřejmě ho učinil už dříve. Vůbec jsem už nechápal, proč souhlasil se svou kandidaturou za ČSSD, když má (jak všichni víme) „historicky“ nejblíže k ODS. Pokud se rozhodl jít do politiky, je naprosto logické, že bude kandidovat právě za tuto pravicovou politickou stranu…

A osobně nepochybuji o tom, že opouští-li významný policejní post, nezůstane do budoucna pouze u této kandidatury. Ač nejsem politolog, myslím, že šance ODS na pozici hejtmana Královéhradeckého kraje jsou mizivé (pokud by se tato politická strana nedohodla s „nadpolovičními“ vítězi voleb), a tak si myslím, že pan brigádní generál Martin Červíček zamíří i do parlamentních voleb, tj. v příštím roce do Poslanecké sněmovny. Ale uvidíme, co se všechno ještě seběhne, kdo se objeví na předních místech kandidátek politických stran, hnutí a různých „seskupení“ – a jak vůbec volby dopadnou…


Mějte pohodové a hlavně zdravé dny!


Miroslav Antl