Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.01.2016 14:21:50 - Kristýna B.

Pane Seďo,

děkuji za bleskovou odpověď, jak je vaším zvykem. Ale možná by stálo za to, se na pořad nejprve podívat a pořádně si přečíst můj dotaz. Mě vadí jediné, a to, že ona po ostatních chtěla, aby se po celý týden zřekli kvůli její víře alkoholu. Ne že by se to bez něj týden nedalo vydržet, ale proč, když je u nás zvykem si připít nějakým sektem, bychom to kvůli něčí víře měli měnit? V případě alkoholu jde o malichernost, ale mě vadí ten princip. Ať si dodržují zvyky jaké chtějí, ale ať je také nevyžadují po nás. Tudy podle mě cesta nevede. A právě zlehčováním, to děláte ještě horší. Kristýna

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.01.2016 11:04:44 - Ing. Antonín Seďa
 Nemyslím si, že něco zlehčuji. Polde mého názoru soutěžící s tím , že se nepodává alkoholický nápoj souhlasili. Pokud ne, tak se mohli vzepřít či její neochotu zdůraznit v bodovém hodnocení. Právě jsem se vrátil z Kraálovství Saudské Arábie, kde se za dovoz či popíjení alkoholických nápojů, včetně piva, zavírají a vyhošťují. Jediné pivo je tam nealkoholické, ovšem na rozdíl od nás s nulovým obsahem alkoholu. Ano, souhlasím, že jde o maličkost, nicméně si myslím, že pokud věřící v islám doma nepožívá alkoholické nápoje, pak je slušné od hostů, že to respektují. Naopak muslimka by měla respektovat pravidla u ostatních soutěžících s tím, že ona by alkoholický nápoj prostě nepila. Ale vše je na dohodě soutěžících. Podle mne je třeba více tolerance, protože ani abstinenty přece nebudeme nutit pít alkoholický nápoj. Problém, který vidím spíše já, že televize úmyslně zařadila do této soutěže muslimku. A pokud to tak bylo, pak to vidím jako selhání médií. Tím ovšem nechci říci, že neměla možnost se soutěže účastnit.