Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

24.01.2016 9:48:18 - laco

Tak jak to na tom Majdanu bylo

Nedávno vyšla na odborném serveru (www.academia.edu), věnovanému univerzitnímu výzkumu, odborná studie o vraždění na Majdanu, která potvrdila předešlé nezávislé studie. Jejím autorem je Ivan Katchanovski, vyučující mimo jiné i politické vědy na univerzitě v Ottawě, Kanada. Závěry studie pro nás nejsou nijak překvapivé, protože se shodují s článkem Na Majdanu stříleli zločinci a zabíjeli demonstranty zezadu. Akademik prezentoval poprvé svůj dokument na konferenci politických věd v San Francisku v září 2015.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.01.2016 11:29:22 - Ing. Antonín Seďa
 Nezávislé studie respektuji. Pokud si pamatuji, tak na Majdanu střílela tajná policie bývalého prezidenta Viktora Janukoviče, což potvrzovaly přímé záběry televizních kamer. Nechci hodnotit to, že EU podcenila politickou a hlavně ekonomickou situaci Ukrajiny, Dokonce nechi spekulovat, proč a kdo měl zájem na vyostřeném střetu na Majdanu. Ale pokud prezident nechá střílet do svýchh občanů, pak to není ani prezident, ani člověk, který by měl mít důvěru svých spoluobčanů. Podle dostupných informací tam působily tajné služby, jak ze Západu, tak z Ruské federace. To, že vliv RF byl na Ukrajině velký je zřejmé, tak jako úsilí prezidenta Putina, navázat nejprve ekonomicky a tím i politicky Ukrajinu na Rusko. Protože se to vlivem krvavých událostí na Majdanu nepodařilo, pak přišla anexe Krymu a občanská válka na východní Ukrajině. Nezpochybňuji skutečnost, že se jedná o mocenské zájmy, ale pro mne je podstatné, že byly porušeny Ruskou federací mezinárodní smlouvy a práva nezávislé Ukrajiny. Pokud tohle někdo nechce pochopit, pak jej lituji. O tom, zda někdo střílel ze zadu nic nevím a pokud si vzpomínám na televizní záběry, pak o tom pochybuji. Střílely bezpečnostní složky tehdejší vládní garnitury a pana prezidenta Janukoviče. Takto se opravdu nechová žádná demokraticky smýšlející země, takto se chová diktátor. A jsem přesvědčen, že si to Ukrajinci uvědomili a chtějí mít svoji zemi svobodnou, demokratickou a nezávislou. A pokud někdo může zveřejnit svůj dokument o událostech na Majdanu, tak to svědčí o tom, kde ta demokracie funguje a existuje.