Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.01.2016 8:32:41 - laco

S péčí řádného hospodáře

Tisíce přístrojů pro noční vidění za asi 199 milionů korun bez DPH, které armádě dodá česká firma PRAMACOM-HT, jsou americké výrobky Nivisys MUM-14. Ministr obrany Martin Stropnický (ANO) přitom při ohlášení nákupu vyzdvihl, že v mezinárodním tendru na dodávku přístrojů uspěl český obranný průmysl. Napsal to týdeník Euro ve svém pondělním vydání. Prostřednictvím internetu lze tento přístroj koupit o cca 40% levněji a to bez množstevní slevy. Opět "kšeft" obdobný nákupu 48 kusů v hangárech hnijících bitevníků L-159 od amerických vlastníků Aero Vodochody. Vývoj však nelze zastavit. Tehdy jsme tratili ve prospěch amerických vlastníků desítky miliard, teď to budou jen desítky milionů. To se nám to hospodaří, když jde o veřejné finance. Jinak poděkování za všechny důchodce za přidání 40,- Kč k důchodu.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.01.2016 14:05:45 - Ing. Antonín Seďa
 O tomto nákupu jsem se dozvěděl také dnes a pana ministra obrany v dané záležitosti budu informovat. Nákup bitevníků L 159 zajistila tehdejší Zemanova vláda, a to z důvodu záchrany firmy. Tehdy, pokud mne paměť neklame, nevlastnili Aero Vodochody zahraniční vlastníci. Ale rozumím tomu a souhlasím, že to byla finannčí ztráta pro Českou republiku. Co se týká valorizace penzí, tak ano průměřně se přidává měsíčně 40Kč. ttao částka je dána zákonem. Mimo jiné, pokud by to byl upravený zákon za éry ministra Drábka, tak by tato částka byla 30Kč. Souhlasím, že je to opravdu částka ponižující, proto také ČSSD prosadila jednorázový příspěvek  v jednotné výši 1200Kč na seniora. Pak se navýšení důchodů zvyšuje na měsíční 140 Kč, což je již lepší. V současné době se diskutuje o dvou cestách na zlepšení valorizace penzí. Tu první, kterou preferuji, je změna systému valorizace tak, aby byl více zohledněn spotřebitelský koš důchodce. Ta druhá a více pravděpodobnější, že o zvýšení valorizace nad rámec zákona bude rozhodovat vláda. Zřejmě tam bude nějaký strop pro toto navyšování, ale je to také cesta.