Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.01.2016 11:22:41 - KamilDánský

uprchlíci

Zima není v Evropě nikterak krutá. Jak dlouho podle vás bude trvat, než zase naplno vypukne invaze uprchlíků? Nevšiml jsem, že by někdo přišel s nějakým efektivním řešení a čas běží. je sice několik scénářů, jak by se mělo postupovat, ale nějaká závazná dohoda napříč celou EU pokulhává. Otázka na závěr. Myslíte, že letos přijde do Evropy míň nebo víc uprchlíků než loni?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.01.2016 15:11:52 - Ing. Antonín Seďa
 Děkuji za dotaz, ale tohle je spíše věštění z křišťálové koule, jelikož příliv uprchlíků má řadu důvodů, z nichž mnohé nemůže ovlivnit ani ČR, ani celá Evropa. Ale sám jsem přesvědčen, že příliv uprchlíků se zastaví. Pouze se čeká na plnění dohod mezi EU a Tureckem a také na schopnost či neschopnost řecké vlády zajistit kontrolní stanoviště a uprchlické tábory na svém území. Nicméně není pravdou, že neexistují scénáře, i když rozumím, že se spíše na tyto scénáře připravují jednotlivé členské země než celá EU. Ostatně stále zůstává velmi nelogický, alespoň z mého pohledu, postoj Německa k této migrační krizi. Připomenu, že Rakousko již jasně deklarovalo počet běženců, které je letos ochotno přijmout. Naše vláda deklaruje podporu Makedonie na ostrahu její hranice s Řeckem pro případ, že tato země nebude plnit své závazky ze Schengenu. Tím by se vlastně uzavřela balkánská cesta a migranti by museli postupovat přes Itálie a buď přes Slovinsko (tam již ovšem regulace hranice existuje) či přes Rakousko (o tom jsem se již zmínil). Problém bych viděl spíše ve změně politiky Německa v tom smyslu, že budou uprchlíky navracet. To pak budeme činit i my, což si ovšem vyžádá další náklady. Řešením je zabavováním majetku či hotovosti uprchlíkům, kteří by se takto podíleli na nákladech státu.