Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.01.2016 13:02:48 - Libecek K.

I Syřané jsou bojovníci IS

Jak je chcete rozeznat od uprchlíků? V Německu byli identifikovány a Německá policie prohlásila, že pokud nespáchají v Německu trestný čin, nemohou proti nim nic. Tohle je normální???
A dále otázka, proč si nemyslet, že muslimové nechtějí dobýt Evropu? Složení muslimských migrantů tomu jasně napovídá i zvlášť to, že většina není ze Sýrie...Kdyby chtěli do muslimských zemí, je jich v Africe spousty, mohou do Iránu, Iráku a do dalších muslimských zemí...není to divné??? Zvlášť z Lýbie když "prchají" do Itálie všichni z Afrických zemí, kde se neválčí....jak to asi dopadne?Válka je již nevyhnutelná, že?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.01.2016 15:51:39 - Ing. Antonín Seďa
 Předně je nutno rozeznávat mezi ekonomickými migranty a těch je dle mého mínění většina a pochází ze zemí, kde se opravdu neválčí a na uprchlíky ze zemí či oblastí, kde se válčí. To se nevztahuje pouze na vyznavače islámu, ale například i na Ukrajince z Donbasu. Dalším problémem je, že podle dublinských dohod, a tady souhlasím s panem prezidentem, mají tito uprchlíci požádat o azyl v první bezpečné zemi, a to je z pohledu Syřanů, Turecko, Libanon a Jordánsko. Tam sice existují uprchlické tábory, ale například přes Turecko proudí migranti přes Řecko do Evropy. Tato průchodnost již byla opakovaně kritizována ze strany EU i ČR. Souhlasím s Vámi, že by bylo vhodnější, kdy by tito běženci směřovali do muslimských zemí. Oni tam sice směřují, někteří tam zůstávají a jiní jdou dále na Západ. Když jsem byl nedávno v Saudské Arábii, tak jsme tento problém diskutovali. Oni přijímají migranty, například Syřanů tam mají údajně jeden milion (ale již z minulosti), ale ty mají na práci a nikoliv proto, aby jim udělovaly azyl. Mimochodem KSA má tvrdý protiteroristický zákon, i když i ten lze zneužít. Nejsem přesvědčen, že Evropě hrozí válka vyplývající z migrační krize , nicméně nezastírám, že nebezpečí teroristických útoků existuje. Prostě proto, že řada evropských států je v přímém ozbrojeném konfliktu s takzvaným Islámským státem v  mezinárodní koalici. Co se týká Libye, pak tam jsou dvě vlády a občanská válka vedená  řadou ozbrojených skupin, včetně teroristických skupin Al-Kajdy aj. Pokud německá vláda přijímá běžence, pak je jasné, že i pro ně platí německé zákony.